Sidan uppdaterad: 2009-09-09

Prislista


Hem/Nyheter

Oden

Även om Oden är vår enklaste hylla så handlar det om utvalt massivträ och samma solida aluminiumdistanser som våra mer påkostade hyllor.

Vi har provat fabrikstillverkade hyllplan men det låter märkbart sämre. Vi vågar påstå att jämfört med flertalet HiFi-hyllor blir återgivningen mer harmonisk och mer engagerande med Harmonihyllan Oden.

Vi erbjuder även ett Harmonihylle-kit där du själv ordnar trähyllorna till din Oden hylla. Detta kan ofta vara en mycket kostnadseffektiv lösning.


Historik

Introduktion

De första Harmonihyllorna tillverkas i April 1999.

Uppgradering av brickor Juni 1999

Mer än 10 år sedan - har glömt exakt vad...

Tor-kit dämpning 2000 (ej att förväxla med dagens Tor)

Speciella gummi-dämpare. Dessa blev överflödiga när Oden 1 kom.

Oden 1 uppgradering 2002

Fler brickor infördes för att isolera hyllplanen bättre.
Stödfot för det understa hyllplanet försvinner.

Oden 2 uppgradering 2005

I Mars 2005 introduceras "Oden 2" uppgraderingen. Oden 2 består dels av "topp-muttrar" i solid aluminium som hamnar ovanpå det översta hyllplanet. Detta är inte bara för att skapa ett mer stilfullt utseende, utan en följd av att det pga övriga ändringar sticker upp en gängstångsbit genom översta hyllplanet. Dessutom är vissa brickor ersatta med muttrar som stabiliserar hyllan bättre. På nedersta hyllplanet har fjäderbrickan byts ut och flyttats under hyllplanet istället.

Målsättning med uppgraderingen:

 • förbättrad musikåtergivning
 • mindre behov av efterdragning
 • utbyte av "fula" toppskruvar

  Oden 2.5 uppgradering 2006

  Oden 2.5 (som kom våren 2006) är helt enkelt en finputsning, och består i byte av muttrar till sk flänsmuttrar för ökad stabilitet (där det behövs). Resultatet är mer ordning i musiken och ett behagligare ljud.

  Oden Silver Mars 2012

  Oden Silver med vit eller svartlaserade hyllplan av gran. En viss förbättring jämfört med björk. Dessutom är hyllplanet passande för Tor Silver om man vill uppgradera.